Siirry suoraan sisältöön

Terveyden edistäminen

Syövän ehkäisy ja terveyden edistäminen ovat ydintehtäviämme. Sattumalla ja perintötekijöillä on vaikutusta syövän synnyssä. Voit kuitenkin vaikuttaa jaksamiseesi ja terveyteesi hyvillä elämäntavoilla.

Syöpäpotilaiden ja läheisten neuvonta

Meiltä saat maksutonta syöpään liittyvää tietoa, tukea ja neuvontaa. Voit keskustella sairauden tuomasta uudesta elämäntilanteesta ja sairauteen liittyvistä asioista syöpään perehtyneiden terveyden- ja sairaanhoitajiemme kanssa.

Vertaistuki

Saman kokenut osaa tietyissä tilanteissa auttaa parhaiten syöpään sairastuneita. Kuunteleva korva ja myötätunto voivat olla iso apu. Etelä-Suomen Syöpäyhdistys (Essy) välittää vertaistukijoita ja järjestää erilaisia vertaisryhmiä sekä -tapaamisia.

Videot ja artikkelit

Tervetuloa Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen videoiden ja artikkeleiden pariin!

Tietoa syövästä

Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolle on koottu luotettavaa tietoa syövästä, sen hoidoista ja Syöpäjärjestöjen palveluista.

Rintaproteesi

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys välittää rintaproteeseja Päijät-Hämeen alueella

Periytyvyysneuvonta

Perinnöllisen syövän riskiä voi selvittää perinnöllisyysneuvonnassa. Perinnöllisyysneuvonnan tarkoituksena on selvittää, onko henkilöllä perinnöllinen syöpäalttius eli tavallista suurempi riski sairastua syöpään. Nykyarvioiden mukaan perinnöllinen alttius liittyy vain noin kymmeneen prosenttiin tavallisista ihmisistä.

Potilasoppaat ja -verkostot

Tarvitsetko asiallista ja helposti ymmärrettävää tietoa jostain tietystä syöpätaudista tai syövänhoidon erityiskysymyksistä? Kaipaatko verkostoa, jossa voit keskustella omasta tai läheisesi sairaudesta?