Saattohoito-opas

Saattohoidolla tarkoitetaan vaikeasti sairaan ihmisen hoitoa sellaisessa tilanteessa, jossa parantavasta hoidosta on luovuttu ja taudin etenemiseenkään ei enää kyetä vaikuttamaan. Useimmiten kysymys on syöpätaudeista.

Saattohoito – Potilaan ja omaisen opas on tarkoitettu potilaiden ja läheisten avuksi. Oppaan on kirjoittanut saattohoitokoti Terhokodin lääkäri ja johtaja Juha Hänninen.

Oppaan pdf-version voi ladata tästä

Saattohoito-opasta on enää saatavilla vain ruotsinkielisenä painettuna versiona. Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen toimialueen oppilaitokset ja yhteisöt voivat tilata ruotsinkielistä opasta hintaan 2 €/kpl + postituskulut. Saattohoito-oppaan tilauslomakkeeseen pääset tästä.
Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen alueen potilaat ja omaiset voivat tilata maksuttoman oppaan puhelimitse p. 044 730 3300.

Suomen Syöpäpotilaat ry on julkaissut saattohoitopotilaan oppaan sekä oppaan saattohoitopotilaan läheiselle.
Oppaita pääset tilaamaan tästä