Saattohoito-opas

Saattohoidolla tarkoitetaan vaikeasti sairaan ihmisen hoitoa sellaisessa tilanteessa, jossa parantavasta hoidosta on luovuttu ja taudin etenemiseenkään ei enää kyetä vaikuttamaan. Useimmiten kysymys on syöpätaudeista.

Saattohoito – Potilaan ja omaisen opas on tarkoitettu potilaiden ja läheisten avuksi. Oppaan on kirjoittanut saattohoitokoti Terhokodin lääkäri ja johtaja Juha Hänninen.

Oppaan pdf-version voi ladata tästä

Saattohoito-opasta on enää saatavilla vain ruotsinkielisenä painettuna versiona. Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen toimialueen oppilaitokset ja yhteisöt voivat tilata ruotsinkielistä opasta hintaan 2 €/kpl + postituskulut. Ruotsinkielisen saattohoito-oppaan tilaus p. 044 730 3300 ma-to klo 9:00-15:00, pe klo 9:00-12:00.
Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen alueen potilaille ja omaisille opas on maksuton.

Suomen Syöpäpotilaat ry on julkaissut saattohoitopotilaan oppaan sekä oppaan saattohoitopotilaan läheiselle.
Oppaita pääset tilaamaan tästä