Toiminta

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys tarjoaa tietoa, tukea, toivoa ja toimintaa syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Toimimme laajasti Etelä-Suomen alueella. Toimitilat löytyvät Helsingin lisäksi Hämeenlinnasta, Lahdesta ja Riihimäeltä. Lisäksi yhdistyksen paikallisosastoilla on suomen- ja ruotsinkielistä toimintaa kahdellatoista paikkakunnalla.

Klikkaa oheista kuvaa nähdäksesi toimialueemme isompana:

Tavoitteena hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys on vuonna 1965 perustettu kansanterveysjärjestö. Olemme Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö ja osa Syöpäjärjestöjä.

Tavoittelemme sitä, että ihmiset voisivat elää hyvää elämää ilman syöpää ja syövästä huolimatta. Ehkäisemme syöpään sairastumista, edistämme siitä selviytymistä ja tarjoamme tukea sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys tekee tiivistä yhteistyötä alueen sairaaloiden, sairaanhoitopiirien ja terveyskeskusten kanssa. Yhdistyksen palvelut täydentävät julkisen sektorin palveluita. Yhdistys turvaa omalla ammattitaidollaan palveluidensa korkea laadun ja vaikuttavuuden.

Huomioithan, että yhdistys ei ole ottanut tapaturmavakuutusta toimintaamme osallistuville.

Tervetuloa jäseneksi!

Kuka tahansa täysi-ikäinen voi liittyä Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen jäseneksi. Tule mukaan!

Lue lisää Essyn jäsenyydestä Jäsenyys-sivultamme.

Haluaisitko tukea yhdistyksen toimintaa?

Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen toimintaa rahoitetaan jäsenmaksuilla, STEA:n avustuksilla, Syöpäsäätiön tuella, lahjoituksilla, testamenteilla ja hyväntekeväisyystapahtumilla. Ihmisten ja yritysten tuki on toiminnallemme hyvin tärkeää.

Tue toimintaamme

Etelä-Suomen Syöpäyhdistyksen palvelut

Potilaiden ja läheisten neuvonta:

Autamme syöpäpotilaita ja heidän läheisiään tarjoamalla tietoa syövästä, tukea ja neuvontaa.

Terveyden edistäminen:

Tarjoamme terveysneuvontaa ja opastamme syövän varhaisessa toteamisessa ja ennaltaehkäisyssä.

Järjestämme lisäksi alueellamme myös erilaisia liikuntaryhmiä.

Kurssit ja ryhmät:

Järjestämme monenlaisia kursseja ja ryhmiä sairastuneille ja heidän läheisilleen.

Vertaistuki:

Välitämme vertaistukihenkilöitä sairastuneille ja heidän läheisilleen. Tukihenkilöt auttavat selviytymään sairauden kanssa. Järjestämme myös vertaistukiryhmiä.

Säännöt ja strategia

Etelä-Suomen Syöpäyhdistys ry säännöt

Strategia 2021 – 2025

Strategi_2021_2025_påsvenska.pdf-

Strategia 2017-2020

Toimintakertomuksia

Toimintakertomus 2019

Toimintakertomus 2018

Toimintakertomus 2017

Tietoa syövästä

Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolle on koottu ajankohtaista tietoa syövästä ja sen hoidosta.

Potilasoppaat

Suomen Syöpäpotilaat ry ylläpitää potilasoppaita eri aiheista. Oppaiden avulla tuetaan syöpäpotilaita ja heidän läheisiään tarjoamalla asiallista ja ymmärrettävää tietoa. Osa oppaista käsittelee jotain tiettyä syöpää, osa keskittyy syövän ja sen hoidon aiheuttamiin erityiskysymyksiin.

Tutustu potilasoppaisiin

Essyn esite suomeksi:

Essy-esite suomeksi, 2021

Broschyren på svenska:

Essy-esite ruotsiksi, om Essy på svenska, 2021

Mer information på svenska finns här.