Tietoa syövästä

Syöpäjärjestöjen Kaikki syövästä -sivustolle on koottu luotettavaa tietoa syövästä, sen hoidoista ja Syöpäjärjestöjen palveluista.

Potilaan polku

Potilaan polku on työkalu, joka kuvaa sairastuneen matkaa aina diagnoosista, hoitoihin ja parantumiseen sekä tarvittaessa saattohoitoon saakka. Tänä päivänä yhä useamman potilaan polku päättyy onneksi toipumiseen ja seurantaan.

Kulje potilaan polku

Tietoa syövästä

Joka kolmas suomalainen sairastuu syöpään jossain elämän vaiheessa. Lähes kaksi kolmesta kuitenkin paranee.

Lue syöpää aiheuttavista tekijöistä, oireista, seulonnoista ja hoidoista.

Syöpätaudit

Syöpä ei ole yhtenäinen sairaus, sillä eri syöpien oireet, hoidot ja ennusteet poikkeavat toisistaan.

Kaikki syövästä -sivustolta saat tietoa eri syövistä.

Elämä syövän kanssa

Syöpään sairastuminen muuttaa elämää ja herättää kysymyksiä sekä huolta. Syöpä on kova isku myös sairastuneen läheisille. Alkujärkytyksen jälkeen sairauden kanssa oppii kuitenkin elämään.

Syövän kanssa elämisestä ja jaksamisesta sekä syövän vaikutuksista muun muassa perhe-elämään, seksuaalisuuteen, taloudelliseen tilanteeseen ja työhön löytyy tietoa Kaikki syövästä -sivustolta.

Löydä tukea henkiseen ja fyysiseen selviytymiseen.

Syövän hoito

Syöpää voidaan hoitaa useilla erilaisilla menetelmillä; leikkauksella, sädehoidolla, sytostaateilla ja täsmälääkkeillä. Syöpähoidot kehittyvät jatkuvasti.

Lue lisää syövän hoidosta, kuntoutumisesta ja kivunhoidosta.

Keskustelufoorumi

Vertaistuki on monesti tärkeää syöpään sairastuneille ja läheisille. Syöpäjärjestöt tarjoaa keskustelumahdollisuuden verkossa. Rekisteröidy keskustelufoorumille

Potilastarinat

Jokaisen syöpään sairastuneen tarina on ainutlaatuinen ja jokainen kokee sairauden omalla tavallaan. Tutustu potilaiden tarinoihin