Siirry suoraan sisältöön
Tonttunukke makoilee sängyllä lukemassa lehteä.

Joulunodotusta

Satu Forsström

Satu Forsström

Tämän touhukkaan ja hauskan tontun elämää ja jouluvalmisteluja on ollut ilo seurata. Tonttu tuntuu ottavan joulun rennosti, omia touhuja touhuillen, mutta pieniä kepposiakin on ollut sen mielessä.

Tonttunukke saksii vessapaperista joulukoristetta.

Tonttukuvaus on ollut asiakkaamme harrastus jo aiemminkin ja antanut muuta ajateltavaa ja puuhastelua erityisesti sairauden aikana. Joulua odottava välillä pitkästyneenkin oloinen tonttu on humoristisilla tempauksillaan ilahduttanut asiakkaan ystäviä ja läheisiä päivittäisillä WhatsApp-kuvilla.

Meidän ihmisten elämässä jouluun latautuu usein paineita. Koti pitäisi olla puhdas ja kaapit siivottuna. Joulupöytä pitäisi olla runsas ja kaikki itsetehtyä. Lahjoja pitäisi laittaa ja rahakin on tiukilla… Tässä ajassa erityisesti pohdittava on, millä kokoonpanolla joulua voi viettää terveysturvallisesti. Vinkkinä erään perheen ratkaisu: joulupöydän ääreen kokoontuminen saattaa onnistua niinkin, että osa läheisistä osallistuu etänä ruudun välityksellä.

Tonttunukke sotkeentuu lankakerään.

Voisiko tontun rennosta asenteesta ottaa mallia?

Mitä joulu sinulle tai läheisillesi merkitsee? Monesti jouluun toivelistalla on rauhoittuminen, kiireettömyys, tauko arjesta (lepo, ulkoilu, lukeminen, pelailu, leffat) sekä läheisten kanssa yhdessä vietetty aika.

Joulun ei tule olla suoritus, vaan jokaisen ihmisen ja hänen läheistensä elämäntilanteeseen istuva, omannäköisensä. Joulua ei tuo puhtoiset kaapit, notkuvat pöydät tai joulupukin pullottava lahjapussukka. Joulun merkitys löytyy omasta sydämestä ja läheisistä. Joulu myös herkistää ja näin saa olla. Itsemyötätunto ja armeliaisuus itseään ja toisia kohtaan tässä ajassa on tärkeää.

Essyn henkilökunta toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista joulun aikaa!