Siirry suoraan sisältöön

Kuva: Andrea Piacquadio / Pexels

”Olen tullut kannatelluksi vaikeina aikoina”

Kirsi Roos

Kirsi Roos

”Tunne, että ei ole yksin tilanteen kanssa, on erittäin merkittävä.”

 ”Ryhmästä lähtee kotiin aina voimaantuneena!”

”Niin tärkeää tavata muita syöpään sairastuneita ja jutella ja todeta, että samoja ongelmia on.”

Yllä olevat palautteet ovat poimintoja Essyn toiminnoissa mukana olleilta. Koronan jälkeen olemme jälleen iloksemme päässeet toteuttamaan ryhmiämme kasvokkain tapahtuvina kokoontumisina. Etätapaamiset ovat myös jääneet osaksi toimintaamme niiden saavuttaman suosion vuoksi.

Kesätauon jälkeen syksyn ohjelmassamme on jälleen tarjolla monenlaisia ryhmiä, joista toivottavasti löydät itsellesi sopivan. Alla muutamia esimerkkejä syksyn ryhmistämme.

Sinulla on mahdollisuus osallistua Helsingin toimistollamme syöpään sairastuneiden taideterapeuttiseen kasvuryhmään, jonka kokoontumiset alkavat syyskuussa. Ryhmä tarjoaa mahdollisuuden tarkastella omaa elämää luottamuksellisessa ilmapiirissä hyödyntäen taiteen eri menetelmiä.

Nuorille aikuisille, joiden vanhempi sairastaa syöpää on tarjolla oma vertaistukiryhmänsä, jonka toteutamme yhdessä Mieli ry:n kanssa Helsingissä. Keskeisinä teemoina tässä ryhmässä ovat: oma ja perheen tarina, oma tilanne, vointi ja jaksaminen, perhe- ja läheissuhteet, vakava sairastuminen kriisinä – oma kokemus kriisistä, tunteet sekä voimavarat ja selviytymiskeinot.

Syöpään sairastuneille alaikäisten lasten äideille on syyskuussa alkamassa etäryhmä, jossa käydään läpi keinoja elämän eri osa-alueilla selviytymiseen. Teemoina ovat mm. oma jaksaminen, lapsi ja vanhemman syöpä, parisuhde ja seksuaalisuus sekä työelämään palaaminen.

Työikäisille syöpään sairastuneille toteutamme etäkurssin, joka alkaa lokakuussa. Kurssin tavoitteena on kerätä yhteen työikäisenä syöpään sairastuneita ja antaa heille mahdollisuus keskustella kaikesta siitä, miten syöpä vaikuttaa sairastuneen ja perheen kokemuksiin, elämään ja ajatuksiin. Kurssilla käydään läpi syöpähoitojen pitkäaikaisvaikutuksia, työelämään palaamista, tunteita, voimavaroja sekä sairastumisen vaikutusta perhe- ja parisuhteeseen. Kurssilla hyödynnetään asiantuntija-alustuksia, erilaisia harjoituksia sekä vertaiskeskustelua.

Syöpään sairastuneiden liikunnan hyödyllisyydestä on viime aikoina saatu paljon lisätietoa. Essy tarjoaa tulevana syksynä monia mahdollisuuksia liikkumiseen. Helsinkiläisillä syöpään sairastuneilla on mahdollisuus osallistua ”Lempeää liikuntaa” -ryhmään, joka sisältää mm. kevyttä voimaharjoittelua, asahia, rentoutumista, venyttelyä sekä oman kehon kuuntelua. Järjestämme myös useilla paikkakunnillamme ohjattua vesiliikuntaa.

Uutena toimintona aloitamme syyskuussa ”Jumppaa ja jutustelua” -hetket, joihin ovat tervetulleita sekä sairastuneet että heidän läheisensä. Aloitamme puolen tunnin jumppahetkellä, jonka päätteeksi rentoudumme. Tämän jälkeen jutusteluun on varattu aikaa tunnin verran. Hetket toteutetaan samanaikaisesti Helsingin, Lahden, Hämeenlinnan ja Riihimäen toimistoillamme.

Toivottavasti löydät monipuolisesta tarjonnastamme juuri Sinulle sopivan ryhmän. Toivomme, että myös Sinä voisit todeta: ”Olen tullut kannatteluksi vaikeina aikoina.”

Lisätietoja löydät verkkosivultamme: https://www.etela-suomensyopayhdistys.fi/kurssit-ja-ryhmat/