Siirry suoraan sisältöön

Nuori, löydä oma tarinasi!

Kirsi Roos

Kirsi Roos

”Jo pidempään on tuntunut siltä kuin elämä olisi pause-napilla, eikä ole tietoa, koska se liikahtaa eteenpäin.” Näin kuvasi tuntojaan nuori nainen, jonka isä oli jo pidempään sairastanut syöpää. Nuorena, aikuisuuden kynnyksellä elämä on edessä; on monenlaisia haaveita, unelmia ja suunnitelmia opiskelujen, töiden sekä kenties perheen perustamisen suhteen. Nuoruuteen kuuluvat myös epävarmuus, pelot ja huoli siitä, että löytyykö oma paikka tässä maailmassa. Paljon asioita tapahtuu sekä pään sisällä että sen ulkopuolella. Oma identiteetti on muodostumassa, ja halutaan päästä elämässä eteenpäin.

Syöpään sairastuminen koskettaa koko perhettä. Vanhemman sairastuminen siinä vaiheessa, kun olisi tarkoitus lähteä omille siivilleen, tuo mukanaan monenlaisia tuntemuksia. Elämään astuu ennalta-arvaamaton muuttuja, sairaus nimeltä syöpä. Sairastunut vanhempi tarvitsee läheisten tukea ja läsnäoloa. Roolit saattavat mennä päälaelleen. Nuoresta tulee vanhemman kannattelija, kun hän itse tarvitsisi tukea uudessa elämänvaiheessaan. Se herättää ristiriitaisia tunteita, joita voi olla vaikea käsitellä ja ymmärtää. Kaiken tämän lisäksi pitäisi löytää oma polku, jonka etsiminen on usein haastavaa. Monesti nuori kokee olevansa yksin ja erilainen tilanteessaan.

”Löydä oma tarinasi vertaistukiryhmä antaa mahdollisuuden kokemusten, ajatusten ja tunteiden jakamiseen muiden samankaltaisessa elämäntilanteessa olevien kanssa. Ryhmän keskeisiä teemoja ovat oma ja perheen tarina, oma tilanne, vointi ja jaksaminen, perhe- ja läheissuhteet, vakava sairastuminen kriisinä, oma kokemus kriisistä, tunteet, voimavarat ja selviytymiskeinot. Ryhmä on tarkoitettu 18-29 -vuotiaille nuorille, ja se toteutetaan STEAn tuella yhteisyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa. Mikäli tunnistat itsesi edellä kuvatusta, hae rohkeasti mukaan tähän ryhmään, joka alkaa 24.9.2019. Ryhmässä sinulla on mahdollisuus huomata, ettet ole yksin tuntemustesi kanssa, ja elämä jatkuu pause-tilasta eteenpäin.

Lisätietoja ja hakulomakkeen löydät tästä linkistä