Siirry suoraan sisältöön

Terveyskylä.fi laajenee: Syöpä- ja vertaistalot avattu

31.5.2017

Terveyskylä.fi laajenee uusilla palveluilla syöpä- ja leikkauspotilaille. Myös vertaistukea tuodaan entistä lähemmäs kaikkia suomalaisia.

Syöpätalo antaa käytännön tietoa syöpätaudeista ja hoidon kulusta. Käytännöllinen ja tutkittu tieto auttaa sairastamisen eri vaiheissa. Tiedon lisäksi syöpään sairastunut tarvitsee konkreettista tukea, arjen sujumisen vinkkejä, ammattilaisen neuvoja sekä vertaistukea.

Leikkaukseen.fi -palveluun on koottu kattava tietopaketti sairaalassa tehtävään toimenpiteeseen valmistautumiseksi ja leikkauksesta toipumiseksi. Sivustolla kerrotaan myös leikkauspäivän kulusta.

Vertaistalo  auttaa potilaita ja heidän läheisiään löytämään tukea paikasta ja ajasta riippumatta. Sivuilla on hakukone, jolla etsiä apua. ”Vertaistuen avulla voi saada toivoa tulevaisuuteen”, OLKA-hankkeen projektipäällikkö Anu Toija.

Mikä on Terveyskylä?
Terveyskylä.fi on erikoissairaanhoidon verkkopalvelu, joka tarjoaa tietoa ja tukea kaikille, hoitoa potilaille ja työkaluja ammattilaisille. Tietosisältö on veloitukseton. Digitaalisiin hoitopolkuihin vaaditaan lääkärin lähete.

Terveyskylän palvelut sopivat erityisen hyvin elämänlaadun, oireiden ja elintapojen seuraamiseen sekä tukevat pitkäaikaisen sairauden kanssa elämisessä. Palvelut täydentävät perinteistä sairaalahoitoa.

Terveyskylässä ovat avoinna toukokuun uusien talojen lisäksi Aivotalo, Allergia- ja astmatalo, Harvinaissairauksien talo, Mielenterveystalo, Naistalo, Niveltalo, Kuntoutumistalo ja Kivunhallintatalo, Painonhallintatalo, Reumatalo, Sydänsairauksien talo, Verisuonitalo sekä Helsingin Biopankki ja ammattilaisten osio.

Terveyskylää rakennetaan Virtuaalisairaala 2.0 -kärkihankkeessa, joka on viiden yliopistosairaanhoitopiirin yhteinen projektikokonaisuus. Sosiaali- ja terveysministeriö rahoittaa hanketta.